Skriver jag bara för att få använda ordet podager. Uppvuxen med Fem-böckerna som jag är,  finns det i mitt vokabulär sedan barnsben. Via världsfrånvände farbror Quentin, som barnen gjorde bäst i att hålla sig undan, när han plågades av sin podager. Inte visste jag exakt vad det var han led av, men ordet hamnade i mitt förråd.

Portvinstå, vet jag numera att det även kallas och att det innebär ont i tån. Om min onda tå orsakas av portvin, som jag inte intagit några större mängder av och förmodligen inte de senaste tjugo åren. Tycker jag kroppen överreagerar och lite väl i efterskott. Denna min tå, som på intet sätt besvärar mig stundligen, snarare sporadiskt. Mest korta stunder, under långa promenader. Men då pinar den mig rejält och ger mig en något udda gångart. Gikt heter det också och det är nog inte orsaken till mina besvär.

Gångare/Iristerisk

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s