Vadå verb? Mulliga Maj fastnar minsann på minnets flugpapper, med verb är det en helt annan sak. Det låter sig inte göras, inte heller något annat som har med grammatik att göra. En kort stund, sedan är det väck. Möjligen har jag en vag aning om syftningsfel. Var och vart skulle jag påstå sitter där det ska, något som gör mig till en ilsken vart-polis. Man slarvar inte med språket, tycker den som kämpar med sina punkter och komman. Det blir lite på gehör, av en som är tondöv. Taktkänsla finnes dock. 

Tänker läsa två böcker av Sara Lövestam, Grejen med verb och Grejen med substantiv, för att göra ytterligare ett försök att bilda mitt grammatiska sinne. Mest för att äntligen kunna bena ut vad som är vad, inför mig själv.

Satsare/Iristerisk

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s