Spelade vi i lönndom på långfredagar. En älskad morbror förledde oss ungar, till detta syndiga tidsfördriv. Vi kom ständigt till korta, han var mästerbluffaren och omöjlig att genomskåda. En trappa ner satt morfar med sin bibel och hot om bockfoten för de kortspelande. Långfredagar skulle man inte roa sig på och därmed basta.

Morfar var dessutom TV-motståndare, när mästerbluffaren införskaffade denna nymodighet. Ett motstånd för galleriet, han smygtittade. Sittande i köket, tittade han på spegelbilden i köksfönstret. Av någon anledning kunde han inte motstå ishockey, kanske gillade han de tuffa tagen. När det var ishockey på TV, förflyttade han sig till dörröppningen, satt sig strax utanför och tittade direkt på TVn. Lite stick i stäv mot syndastraff och bibelläsning.

Spelare/Iristerisk

En reaktion på ”BLUFFSTOPP

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s