At the age of thirty-seven, suktade jag inte efter Parisresan med stort P. Den gjorde jag som 21-åring, innan låten ens var påtänkt. Inte i en sportbil, utan en lillcittra och inte med en varm vind i mitt hår. Biltaket, som ju egentligen ska kunna rullas tillbaka, var fastnitat efter en tidigare fadäs. Vi gjorde en smått livsfarlig Parisentré, i en bil med trilskande tomgång. Det fanns en skruv man kunde reglera tomgången med, men det räckte inte riktigt till. Tre fötter fungerade hjälpligt. Mina två och en av medresenärens.

Denne medresenär utan körkort, som blev inbytt några veckor före avfärd. Väninnan spolades för den charmige snusaren. Föräldrarna fördes bakom ljuset, med försäkringar om att jag känt spolingen ”jäätteläänge”. Hur hade dom det med källkritiken?

Paris var spännande och resan en roadtrip av sällan skådat slag. Våra nästan sista slantar, investerade vi i ostar, som vi dreglat över utanför skyltfönstren. Sedan hemåt via Belgien, där blev det stopp, bilen lade av. Man ska kolla olja, lärde jag mig då och där. Hemresan fick vi bekostad av svenska konsulatet och bilens hemtransport gick på försäkring. Osten låg kvar i bilen och var oätlig, när den till slut dök upp i fäderneslandet.

Ett tag efter hemkomsten, aviserade storken leverans inom en inte alltför avlägsen framtid. Färdkamraterna tog sitt ansvar och kopplade tag om livet. Inget suburbanaktigt, inget villa, Volvo, vovve, utan på vårt sätt. Vi harvade på med våra liv och kom till vägs ände, efter en himla massa år. Fast vi inte längre delar postlåda är han, om än på avstånd, fortfarande ändå en medresenär i mitt liv.

Resenär/Iristerisk

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s