Kommen 25-30 steg på den tänkta promenaden, börjar det småregna. Borde vända och byta till regnkläder. Gör jag inte, för jobbigt. Regnet ökar, gör jag med. Minst tre möjligheter har jag att förkorta promenaden, men icke. Tjurskallig minst sagt, bra i vissa situationer, men ren dumhet i andra. 

Efter en gången mil, kliver en dyblöt, frusen undertecknad, in i stugvärmen igen. Tänker på hur Sandemose beskriver, som jag felaktigt fått för mig, bakvänd rationalitet. Han var betydligt mer krass och satt fingret mitt på, mycket mer än så. Visade det sig, när jag äntligen fick letat upp den text, jag ville åt. Inte som jag först trodde i En flykting korsar sitt spår, utan i Resan till Kjörkelvik. 

Han skriver latJag är lat på ett sätt som inte är rationellt. Flera exempel får vi på denna hans lättja och nog känner jag igen mig i hans, Det händer nästan dagligen att jag går runt hela uthuset för att jag inte gitter öppna en grind. Är vi ensamma om detta, Sandemose och jag, eller är det en vanlig åkomma? Sandemose skärskådar sin lättja och kommer fram till att det är en motvilja att använda sina händer, som är boven i dramat och att det är typiskt för den late. Han beskriver också ett lättjans glansnummer, men det utelämnar jag. Låna boken, den är en skatt!

Sandemose är även pappa till Jantelagen.

Rationell/Iristerisk

3 reaktioner på ”REGN

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s