Med övriga i branschen, står svarslösa om man frågar efter dofter som dy, rutten tång, eller en vällagrad getost. Liljekonvalj, syren, möjligen tall och mossa, kan de säkert bistå med. I någon mix, med mer eller mindre lyckat resultat, för doftminnet.

Morfars källare, apelsin och våta yllevantar, vildhallonbuskar. Medresenärens och sönernas nystrukna skjortor. Varför mina aldrig bidrog med samma doftkänsla, blir jag inte riktigt klok på. Nejlikbroskskivling i höstmörker, kungsliljans kanelbulledoft, som ger julkänsla i högsommarvärmen. Så där kan jag gå på, om inte evinnerligen, så näst intill.

Likt en stövare som fått viltvittring, börjar min nos sniffa när de första regndropparna faller idag. Efter några rejält varma soldagar, vet jag att den borde finnas där. Doften av regnvåt asfalt. Det tar en liten stund, men sedan känner jag den, eller nästan bara anar den. Blixtsnabb replik i skallen, Hotter than Georgia asphalt, alltid kommer den, som ett brev på posten. Ur Wild at Heart och det är Laura Dern, som säger det i filmen.

Doftare/Iristerisk

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s