När farfar var ung, sjöngs det i en slagdänga från anno dazumal. Farmor förväntades väl sedesamt hålla sig i bakgrunden och bete sig som, om inte dam, så i alla fall nästintill. Både i visor och verkliga livet. Men på 60-talet ville vi, numera farföräldrar, förändra världen och det med råge. Läs inte fortsättningen ungar.

I en undangömd vrå en natt för länge, länge sedan, i Staden som aldrig sover, hände det underliga saker. Någon gång i kölvattnet efter det omvälvande 60-talet, i den tidens anda. Det streakades. Ett gäng vilsna existenser, tänkte med detta tilltag, reta stadens medborgare och testa var gränserna gick för förargelseväckande beteende. Platsen och tidpunkten var illa vald, en ynka bil passerade och hann knappast få någon skymt av vad som försiggick. På något sätt tror jag ändå det satt avtryck, man sover inte längre i staden, av rädsla att missa dylika tilltag. Ni skulle bara veta vilka dessa numera stadgade personer, det handlar om.

Tiger/Iristerisk

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s