Man kan visa sig klädd nästan hur som helst, när man rör sig bland folk. Begränsar till det som möter ögat när jag handlar min mat. Där syns allehanda jobbkläder, träningskläder, ridkläder, mysbrallor, och i princip vad som helst. För ett antal år sedan syntes nakna magar i en aldrig sinande mängd och som grädde på moset, från baksidan, stringtrosor och knappt dold ändalykt. Fortfarande ses gällivarehäng, som aldrig verkar gå ur tiden. Vad man däremot aldrig ser, är personer iklädda förkläden. 

Förklaringar i stil med, hygieniska skäl, alltså att det handlar om medvetenhet om smittorisk i köksregionerna, köper jag inte. Tror att många utsvultna joggingnissar och andra, går raka vägen till spisen, för att svänga ihop något och utspisa sig själva med efter träningspasset, eller arbetsdagen. Utan minsta tanke, på vad de får med sig i matlagningen, via sina kläder. Om de nu får det.

Nähä ni, här lurar något annat i vassen. Iklädd förkläde visar man upp en sorts underlägsenhet, en pigmarkör, eller att man sitter fast i en kvinnofälla. Man tillhör något förflutet, som ska med alla medel bekämpas. Eller är det kanske helt enkelt så att det bara är Ernst och diverse TV-kockar som använder detta plagg numera, vi andra lagar mat som vi står och går.

Påklädd/Iristerisk

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s