Ligger i Belgien och det var där Napoleons öde beseglades. ABBA vann i Brighton. Dags att ta itu med minnets skröpliga vara och gubbgooglandets socialt underskattade funktion. Medresenärens påpekande om att vi nog aldrig kom så långt som till Holland, gör att det behövs gå till botten med vad som egentligen hände för 47 år sedan. Det som hände, hände förvisso, men i backspegeln förlorar man detaljerna och får agera deckare. Kan förbli en i detaljer oklar historia. Steinbeck, råbiff, esperantomannen med sitt man må huske te å stanse opp och Tom Dooley, finns med som statister i bakgrunden. Huruvida det verkligen var Tom Dooley är osäkert, medresenären har i ren självbevarelsedrift, med all säkerhet förträngt denna erbarmerliga sångstund och kan inte varken bekräfta eller förneka, vad som sjöngs eller inte sjöngs av den tondöva.

Nya bulletiner kan väntas om deckarteamet får fram fler fakta, i ett intressant nyöppnat cold case. Tips från allmänheten, från Svenska Konsulatet i Bryssel, eller kanske rent av esperantomannen, mottages tacksamt. Viss skepsis borde dock visas alla uppgifter från sistnämnde, om han nu inte stanset opp för evigt.

Glömmer/Iristerisk

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s