Alternativa sanningar och sanning med modifikation, nya förskönande omskrivningar för att flyga under lögnradarn. Får man ljuga? Tycker jag. Faktiskt! Människor med skyddad identitet, måste ljuga. Och Tell me lies Tell me sweet little lies, är till och med att rekommendera. Säg det någon behöver höra ibland, för att göra en ledsen dag lite gladare, lite allmänt bättre och ge energi åt den behövande. Le mot någon, när du helst vill räcka ut tungan och säga bläh! Ljug lite eller undanhåll sanningen, när halvbekanta eller halvintresserade är förvetna och ställer frågor som tenderar att tassa in och peta på din integritet. Du själv drar upp gränserna för vad du vill meddela omgivningen, så länge du inte skadar eller på annat sätt, undanhåller viktig information, för någon person eller någon myndighet.

Ljug däremot inte, när det är viktigt för någon att få veta hur det förhåller sig med saker och ting. Sväva inte på målet, glid inte undan och börja prata om något annat, om någon ställer direkta frågor. Inte ens vita lögner får passera då. Undanhåll inte den sanning, någon ber dig om. Den som gör så mot mig, oavsett orsak och hur man beskriver sin handling, får en lögnstämpel på sig och får inte plats i min himmel. 

Stämplare/Iristerisk

3 reaktioner på ”LÖGNER

 1. Intressanta reflektioner, särskilt med tanke på vad mitt inlägg handlade om i veckan.
  Jag håller helt med, lögner kan användas i gott eller ont syfte. De kan spela roll eller vara helt oviktiga. Huvudsaken är att vi är helt ärliga när det betyder något och med de som betyder någonting för oss. Samtidigt skulle jag aldrig säga till en vän att hennes nya frisyr är ful, för ärlighet kan såra helt i onödan också och då är den inte värd att hålla sig till.
  Forskning visar ju att alla människor ljuger en eller två gånger om dagen i snitt, så lögnare är vi allihopa, det gäller bara att inte slentrianljuga om allt möjligt, för då är vi nog illa ute. Jag har haft två mytomaner i mitt liv och det är en oerhört skillnad mellan att ljuga och att ljuga, det kan jag konstatera av erfarenhet 😀

  Gilla

   1. Vad trevligt! Håller med om att andras blogginlägg verkligen kan väcka inspirationen som sedan leder till ett eget inlägg som tar tanken vidare 🙂

    Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s