Fredag eftermiddag, i en större engelsk stad. Höstkylan gör sig påmind och jag suktar efter rejäla, om inte laxrosa, så ändå dambenkläder. Denna min längtan verkar jag vara ganska ensam om, på denna plats. I flockar likt vissa fåglar, samlas damerna kring stationen, för att gemensamt vimla ut i nattlivet och roa sig av bara den. Uppklädda, efter bästa förmåga och då snackar vi cellofan. Inga papperspåsar här inte. 

Killarna i Leeds heter James hela högen, James Bond och den stående kommentaren till brudarna är, That’s quite a nice little nothing you’re almost wearing. Varenda en kör loppet, med minimal skylning och maximalt trådsmala, skyhöga klackar. Trinny Susannah är överflödiga här, de får dra till norden för att frälsa inkapslade nordbor, to show their puppies. I Leeds nynnar man Vad tar ni för valpen där i fönstret och ser  man vad man får. Det enda som döljs, under enorma lager smink, är anletet. 

Sympatiskt är det förvisso att det inte finns, som det verkar, invändningar mot vem som får klä sig sexigt och utmanande, eller inte. Inget från barndomen inpräntat, som du är klädd blir du hädd. Sedan kan man ju alltid fundera över, vem som egentligen styr ens klädval, hur och varför. Skönt att ha klarat av sitt fortplanteri och kunna unna sig varmt akterstycke, vid behov.

Det är eftermiddagsshowen jag bevittnar, före drinkarna. Innan ytan börjar krackelera, innan spriten löser upp knutarna och det mesta hamnar snett. Hur ser benbrottsstatistiken ut en helg i Leeds och hur många våldtäkter begås? Nej, inte ett ord har jag sagt om att utmanande klädda kvinnor, får skylla sig själva.

Fågelskådare/Iristerisk

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s